Tips


 mobiltelefoner uden abonnement-bredbånds dongles

Råd du skal huske på inden du køber bredbånds dongles

Mobile bredbånds dongle bruges til internetadgang når du er på farten. Det er små enheder som ligner USB enheder. Faktisk er de en kombination af USB enheder og kredsløb til mobilt internetadgang.
De kan sættes i USB porten på din computer og bærbar for at gå på nettet, sende mails, se online videoer, og gøre alt andet du ville gøre på nettet. Hvis du ofte rejser og ønsker at tage hele internettet med dig på din rejse, er mobilt bredbånd noget for dig. Her er et par tips til hvad du huske på inden du ønsker en dongle.

Find ud hvad dine præcise krav er. Når du rejser, hvad er det du har brug for internet til? Er du en light forbruger som kun tjekker mails og surfer lidt rundt på nettet? Eller skal du bruge det mobile bredbånd til officielt arbejde, hvor du skal downloade store vedhæftede filer? Eller er du en hard- core spiller eller underholdnings enthusiast som elsker at få fat i HD videoer eller andre ting fra nettet som kræver meget data når du rejser? Der er mange forskellige mobilt bredbånds udbydere som tilbyder varierede produkter til internetadgang. Så afhængig af hvor meget du behøver, kan du finde det der passer dig bedst. ‘Light’ forbrugere kan gå efter en læsning som tilbyder en lav downloads grænse med lave takster, mens de mere ‘heavy’ forbrugere kan vælge en løsning med en mere flad gebyr rate med ubegrænset data downloading.
Vær også opmærksom på at når teleselskaber nævner ubegrænset dataforbrug, vil der ofte være en begrænsning. Forbrugernes downloads vil normalt være under denne grænse. Hvis forbrugeren dog overskrider denne grænse vil udbyderen måske kræve at forbrugeren reducerer downloadingen.
Netværkets troskab er også et vigtigt kriterium at overveje. Hvis du er klar over hvilke sider du skal besøge når du bruger dit mobile bredbånd er det bedre at have god viden omkring netværkets dækning fra udbyderen disse steder. De fleste udbydere frembyder en dæknings tjekker på deres hjemmeside. Dette er essentielt fordi der måske er regioner som ligger i et sort-plets område, hvor signal styrken ikke er stærk nok. Derved vil du måske miste dine tilslutningsmuligheder eller få virkelig langsom internetadgang i disse områder. At vælge en udbyder som har god dækning i de regioner du skal besøge er derfor vigtigt.

Nogen mobilt netværk operatører giver dig en prøveperiode, så du kan prøve deres mobile bredbånd pakke. Hvis du ikke er tilfreds med netværkets præstation kan du opsige din kontrakt med selskabet uden de store omkostninger. Hvis du dog tilmelder dig en kontrakt med en længere periode og du så ønsker at opsige den før, vil du måske være nødt til at betale for påmindelses perioden på kontrakten. Derfor skal du være forsigtig når du skriver en bredbånds kontrakt. Undersøg alle vilkår og betingelser før du tilmelder dig. At betale hen ad vejen kan ofte være mere omkostningseffektivt.

Når du køber en mobilt dongle kan du endda få en dongle forsinkring. I tilfældet af at dit mobile bredbånd USB modem bliver væk eller stjålet vil din forsikring i så fald dække, finansielt. Udbyderen vil typisk spørge dig om du ønsker forsikring ved købstidspunktet.